Jump to content

Η πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες του forum είναι ελεύθερη πλέον, και χωρίς περιορισμούς.

 

Alex

Ρομπότ για μπουγάδα από ιαπωνική startup

Recommended Posts

Alex
rompot-mpougada-iaponiki-startup.jpg

Η μπουγάδα και όσα σχετίζονται με αυτήν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των πιο χαρακτηριστικών οικιακών εργασιών. Μια ιαπωνική startup θεωρεί πως θα μπορούσε να αποτελέσει «πύλη» για την είσοδο των ρομπότ-οικιακών βοηθών στα σπίτια.

Σύμφωνα με τους The Japan Times, η Mira Robotcs αποκάλυψε πρόσφατα ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ, το οποίο κάνει μια σειρά εργασιών που σχετίζονται με τη μπουγάδα. Η νέα αυτή υπηρεσία, ονόματι ugo, ελπίζει να βοηθήσει να ξεπεραστούν δύο μεγάλα εμπόδια για την ευρεία υιοθέτηση των ρομπότ για οικιακές εργασίες, η ιδιωτικότητα και το απαγορευτικό κόστος.

Στο πλαίσιο της υπηρεσίας ugo, τα ρομπότ θα ενοικιάζονται στους πελάτες για χρήση στα σπίτια τους, και ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές θα τα ελέγχουν εξ αποστάσεως, κάνοντας, μέσω του ρομπότ, δουλειές στο σπίτι κι απαλλάσσοντας από αυτές τους ιδιοκτήτες των σπιτιών. Θεωρείται ότι το κόστος θα μπορούσε να μειωθεί εάν οι χειριστές ελέγχουν πολλαπλά ρομπότ ταυτόχρονα, στα 20.000 με 25.000 γιεν τον μήνα, συγκριτικά με τα 50.000-100.000 που κοστολογούνται σήμερα οι «συμβατικές» υπηρεσίες τέτοιου είδους από οικονόμους, σύμφωνα με τη Mira Robotics.

ロボットスタート株式会社

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η ιδιωτικότητα των χρηστών θα προστατεύεται όσο λείπουν από το σπίτι, καθώς ο ρόλος του ρομπότ περιορίζεται σε εργασίες και είναι αυστηρά προγραμματισμένο να αντιλαμβάνεται τα περιγράμματα των αντικειμένων και να «φιλτράρει» λεπτομέρειες που δεν είναι απαραίτητες. Επίσης, περιορίζεται η πρόσβασή του σε συγκεκριμένες ζώνες του σπιτιού.

«Πιστεύουμε πως η ζήτηση για οικιακή βοήθεια στο σπίτι μεταξύ των νοικοκυριών και των ηλικιωμένων αυξάνεται» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κεν Ματσούΐ, σε event στο Τόκιο.

Το ρομπότ διαθέτει δύο χέρια, αναπτύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 κι έχει βάρος 72 κιλά. Το ύψος του είναι παραμετροποιήσιμο (από 110 εκατοστά μπορεί να πάει στα 180), κάτι που του επιτρέπει ένα μεγάλο εύρος εργασιών. Τα χέρια του έχουν μήκος 60 εκατοστά.

Όσον αφορά στις εργασίες που μπορεί να αναλάβει, έγιναν επιδείξεις πάνω σε τρεις εξ αυτών: Έβγαλε τα ρούχα από το πλυντήριο, τα κρέμασε για να στεγνώσουν και τα δίπλωσε. Κατά τη διάρκεια του διπλώματος ο Ματσούι είπε πως ο χρόνος που απαιτείται για αυτό θα βελτιωθεί, χάρη σε μεταβολές στα χέρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τηλεχειρισμός είναι απλά το πρώτο βήμα, καθώς, με τη συλλογή επαρκών δεδομένων, η εταιρεία ελπίζει να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία.

Ως προς την κίνησή του, μπορεί να κινείται σε επίπεδες επιφάνειες, αλλά δεν μπορεί να ανεβαίνει σκάλες. Προς το παρόν προορίζεται για άτομα που ζουν σε διαμερίσματα.

Η Mira Robotics σχεδιάζει «κλειστό» beta testing τον Αύγουστο και έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας κανονικά τον Μάιο του 2020, με στόχο μερικές χιλιάδες χρήστες ως το 2021. Η εταιρεία ελπίζει να επεκτείνει την υπηρεσία και σε άλλες εργασίες, όπως η φροντίδα κατοικιδίων κ.α.

Πηγή

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να το δείτε

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Η εγγραφές μας είναι εύκολες.!

Εγγραφή τώρα

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό σε αυτό το Forum; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Μηνύματα

  Thank you
  thank you
  Nice
  Thanks
  Thanks
×