Jump to content
Asteras045

Wifi Range Extender (5km)

Recommended Posts

Asteras045

Καλησπερα,

Θέλω να αγοράσω ένα range extender για το WIFI μου με εμβέλεια 5km (για προσωπικούς λόγους). Θα ήθελα προτάσεις για extenders όποιος δεν βαριέται.

Share this post


Link to post
Share on other sites
daniels

Αυτό που ζητάς είναι εφικτό μονο σε πειραματικό περιβάλλον η σε χωράφια..

Πρώτα πρώτα είσαι στη σημείο A και θέλεις να φτάσεις στο σημείο C. Ας υποθέσουμε πως ο extender στο σημείο B είναι αρκετά δυνατός για να φτάσει στο σημείο C. Εάν το C δεν εκμπέμπει το ίδια δυνατό σήμα, πως θα στείλε πίσω στο B; Το ίδιο ισχύει για το A προς B. Για να γίνει αυτό που θέλεις θα πρέπει όλα τα σημεία να εκπέμπουν το ίδιο δυνατά (εκτος και αν το A είναι διπλα στο B αλλα και πάλι το C πρέπει να έχει δυνατό σήμα ώστε να φτάσει το B). 

Μετά πρέπει να σκεφτείς το τρελό packet loss. Σκέψου πως κάθε τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό κανάλι, πάροχοι κινητής τηλεφωνίας κοκ εκπέμπουν σε δίκια τους συχνότητα έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρεμβολές. Τώρα εσύ εάν είσαι μέσα σε κατοικημένη περιοχή σκέψου με ποσα wifi/κανάλια θα κανεις overlap.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AplexTM

Δωσε λιγες πληροφοριες παραπανω ας πουμε ποσα χρηματα διαθετεις για να σου δωσουμε καποια αξιοπιστη λυση....και τι εμβελεια θελεις να εχει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να το δείτε

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Η εγγραφές μας είναι εύκολες.!

Εγγραφή τώρα

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό σε αυτό το Forum; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Μηνύματα

  • Anastasis
   Μπορώ να φτιάξω δικούς μου υπότιτλους (Subtitles); Ένα αρχείο υποτίτλων λειτουργεί σε κάθε player που το υποστηρίζει. Οι υπότιτλοι δεν είναι δύσκολο να βρεθούν για ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Σε περίπτωση που αγοράσετε ένα Blu-ray ή ένα DVD, συνήθως περιέχει και τους υπότιτλους. Αν όμως δημιουργείτε δικά σας βίντεο, μπορεί να χρειαστεί να δημιουργήσετε τους δικούς σας.
     Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να το κάνετε.
   Για να δημιουργήσετε τα δικά σας Subtitles, πρέπει πρώτα να έχετε το περιεχόμενο του βίντεο που θέλετε να τα προσθέσετε. Δείτε το βίντεο και κρατήστε σημειώσεις για τους υπότιτλους που θέλετε να προσθέσετε, ή απλά χρησιμοποιήστε κάποιο λογισμικό. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο λογισμικό δωρεάν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία υπαγόρευσης στο τηλέφωνό σας. Τόσο το iOS όσο και το Android διαθέτουν εξαιρετικές λειτουργίες υπαγόρευσης. Μόλις έχετε το κείμενο που σας ενδιαφέρει να προσθέσετε, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή για να δημιουργήσετε τους υπότιτλους. Μια απλή, δωρεάν επιλογή είναι κάποιος επεξεργαστής κειμένου όπως το Notepad. Συνιστούμε την open source εφαρμογή Notepad++
   Ανοίξτε το σημειωματάριο. Γενικά:
   Θα πρέπει να καθορίσετε το χρώμα του κειμένου στην οθόνη.
   Κάθε γραμμή που θα προσθέτετε στα Subtitles που δημιουργείτε θα πρέπει να περιέχει δύο πράγματα, τον αριθμό σειράς και το πόσο θα πρέπει να παραμένει ορατή στην οθόνη.
   Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε (προαιρετικά) HTML tags όπως τα και για να γράψετε κείμενο με italics.   Στο παρακάτω παράδειγμα, το ‘1’ είναι η σειρά. Είναι η πρώτη γραμμή που θα εμφανιστεί όταν αρχίσουν να εμφανίζονται οι υπότιτλοι. 1 00:00:26,484 --> 00:00:27,360 Έτσι μπράβο. Ο χρόνος εμφανίζεται στην επόμενη γραμμή, δηλαδή οι αριθμοί. 00:00:26,484 –> 00:00:27,360. Οι αριθμοί αποφασίζουν πότε θα εμφανιστεί η γραμμή 1 και πότε θα εξαφανιστεί.
   Η σύνταξη των υποτίτλων είναι.
   [Αριθμός Σειράς][Χρόνος εμφάνισης του υπότιτλου]->[Χρόνος που εξαφανίζεται ο υπότιτλος] [Υπότιτλος] Πως γράφουμε τους αριθμούς που εμφανίζονται στον χρόνο. Για την σύνταξη της ώρας χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα: [ώρες]:[λεπτά]:[δευτερόλεπτα],[χιλιοστά του δευτερολέπτου] Παράδειγμα:   30 00:05:14,647 --> 00:05:15,481 Αυτό ήταv. Ακολουθήστε την διαδικασία για να περάσετε όλο το κείμενο. Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα στο κείμενο χρησιμοποιήστε HTML tags. Για παράδειγμα ο παραπάνω υπότιτλος μπορεί να γίνει:
   Επιλέξτε το χρώμα που σας ενδιαφέρει από εδώ.   Αν θέλετε να προσθέσετε πλάγια γραφή στο κείμενο χρησιμοποιήστε και πάλι HTML tags. Για παράδειγμα ο παραπάνω υπότιτλος μπορεί να γίνει: Μαζί χρώμα με πλάγια γραφή: Περισσότερα HTML tags Μόλις τελειώσετε με τους υπότιτλους μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο με την επέκταση SRT. Και πάλι, μπορείτε να το κάνετε αυτό με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Το Notepad++ περιέχει επιλογή αποθήκευσης σαν .srt.   https://iguru.gr/2018/07/19/subtitles-creation/  
  • Anastasis
   Στο παρελθόν, οι ερευνητές ασφαλείας αντιμετώπισαν περιπτώσεις όπου περιβόητοι χάκερς ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα EXIF των εικόνων για να κρύψουν κακόβουλο κώδικα. Αυτή η τεχνική εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως για να μολύνει τους χρήστες web με malware. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, διαπιστώθηκε ότι οι χάκερς έχουν βρει έναν τρόπο να μοιράζονται κακόβουλα προγράμματα μέσω αξιόπιστων servers της Google, όπως αυτά του googleusercontent. Σε αντίθεση με το κακόβουλο λογισμικό που είναι αποθηκευμένο σε αρχεία κειμένου, είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν κακόβουλα payloads σε εικόνες. Επιπλέον, είναι ακόμη πιο δύσκολο να γίνει αναφορά του malware που βρίσκεται στο googleusercontent.com στη Google.   Για όσους δεν το γνωρίζουν, το googleusercontent είναι ο τομέας της Google για την προβολή περιεχομένου που παρέχεται από τον χρήστη, χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια των σελίδων της Google. Σύμφωνα με μια αναφορά του Sucuri, ο ακόλουθος κώδικας εντοπίστηκε σε ένα script που εξάγει τον κωδικό ασφαλείας PayPal:   Το script διαβάζει τα δεδομένα EXIF από μια εικόνα του googleusercontent, η οποία κατά πάσα πιθανότητα μεταφορτώθηκε από κάποιον σε λογαριασμό Google+ ή Blogger. Όταν η ενότητα UserComment των δεδομένων EXIF αποκωδικοποιήθηκε, αποδείχθηκε ότι είναι ένα script που έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει web shell και αυθαίρετα αρχεία. Αυτό υποδεικνύει μια μεγαλύτερη απειλή, καθώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εντοπιστεί το malware μέχρι να ελεγχθούν τα μεταδεδομένα των εικόνων και να αποκωδικοποιηθούν. Ακόμη και μετά την επισήμανση του κακόβουλου λογισμικού, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει την πραγματική πηγή της εικόνας.   Read more...  
  • Anastasis
   Τα smartphones, παρόλο που μας προσφέρουν πολλά, είναι πολύ ευαίσθητα και η καθημερινή χρήση τους μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε μια ραγισμένη οθόνη. Μια έρευνα που διεξήχθη από την Motorola κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον το 50% των χρηστών smartphone έχουν βρεθεί με ραγισμένη οθόνη στο κινητό τους, έστω μία φορά στη ζωή τους. Όμως τώρα ίσως υπάρχει μια λύση για αυτό! Το πρόσφατα ανακοινωθέν Corning Gorilla Glass 6, υπόσχεται να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο ραγίσματος ή θρυμματισμού της οθόνης σας. Σε ένα σημαντικό event, η Corning διαβεβαίωσε ότι το νέο Gorilla Glass 6 θα μπορούσε να επιβιώσει από έως και 15 διαδοχικές πτώσεις από ύψος 1 m ή λιγότερο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Corning Gorilla Glass 6 είναι “δύο φορές καλύτερο από το Gorilla Glass 5” και αποκαλείται ως “το πιο σκληρό γυαλί κάλυψης που διατίθεται για συσκευές κινητών τηλεφώνων”. Σχεδόν όλες οι flagship συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και Samsung μεσαίας και υψηλής απόδοσης, χρησιμοποιούν το Corning Gorilla Glass. Αλλά κάθε φορά, αυτές οι εταιρείες αποτυγχάνουν να δώσουν μια ελπιδοφόρα οθόνη για τις υψηλές τιμές τους. Κι αν δεν ραγίσει, η πρώτη πτώση από την τσέπη σίγουρα αποδυναμώνει την οθόνη με ορατές γρατσουνιές πάνω της. Ωστόσο, η Corning πιστεύει ότι το νέο προϊόν δεν θα παρουσιάσει καμία ρωγμή ούτε μετά από επαναλαμβανόμενες πτώσεις.   Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς το νέο Gorilla Glass θα λειτουργήσει στα bezel-less τηλέφωνα. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, η σύγκρουση γίνεται πρώτα με το γυαλί σε μια οθόνη edge to edge, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου το πλαίσιο ήταν το πρώτο που ερχόταν σε επαφή με το έδαφος. Όσον αφορά την αντοχή στις γρατσουνιές, η εταιρεία είπε ότι το γυαλί θα προσφέρει την ίδια αντοχή σε γρατζουνιές όπως το προηγούμενο Gorilla Glass 5, αλλά θα είχε καλύτερη απόδοση.   Read more...
  • Anastasis
   Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Google, για την καταπάτηση των αντιμονοπωλιακών νόμων, σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Android. Η επιτροπή, με επικεφαλής την Margrethe Vestager, κατηγόρησε την εταιρεία ότι καταχράστηκε την κυριαρχία της στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για smartphone, καθώς ωθεί τους κατασκευαστές να παραδώσουν προεγκατεστημένα προγράμματα αναζήτησης Google και Chrome σε νέες τηλεφωνικές συσκευές.   Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία «χτυπήθηκε» με ένα τεράστιο πρόστιμο που ξεπέρασε το δισεκατομμύριο. Πίσω στο 2016, η εταιρεία έλαβε πρόστιμο ύψους 2,7 δισ. Δολαρίων για την διαχείριση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αφού έδινε την κορυφαία θέση στη δική της ιστοσελίδα αγορών. Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές εξέτασαν λεπτομερώς την κίνηση της εταιρείας να καταβάλει σημαντικά ποσά σε κατασκευαστές smartphone και φορείς κινητής τηλεφωνίας, ώστε να εγκαθιστούν την αναζήτηση Google, ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή αναζήτησης. Επίσης κατηγορούν την εταιρεία για τη θέσπιση αυστηρών κατευθυντήριων γραμμών προς τους ΚΑΕ, οι οποίες περιορίζουν την ανάπτυξη του Android που βασίζεται στο AOSP (Android Open Source Project). Οι ρυθμιστικές αρχές επιδιώκουν επίσης τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία διεξάγει τις δραστηριότητές της. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία σημείωσε πτώση 0,3% στις μετοχές της αμέσως μετά την δημοσίευση των ειδήσεων.   Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ερευνούν το Android από το 2015, αφού η FairSearch υπέβαλε καταγγελία κατά της Google το 2013. Πολλοί τεχνολογικοί γίγαντες υποστήριξαν την καταγγελία, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, η οποία στη συνέχεια δήλωσε ότι η Google έχει το “μονοπώλιο” στην αγορά του Android. Οι νομοθέτες της ΕΕ ζήτησαν από την Google να εφαρμόσει νέες κατευθυντήριες γραμμές μέσα σε 90 ημέρες. Η μη συμμόρφωση με την απόφαση θα υποχρεώσει την εταιρεία να καταβάλει πρόστιμο ίσο με το 5% του μέσου όρου των ημερήσιων κερδών της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google. Οι νέοι κανονισμοί είναι σίγουρο ότι θα αναγκάσουν την εταιρεία να ανανεώσει τη στρατηγική της για την παροχή εξατομικευμένων αποτελεσμάτων αναζήτησης, καθώς όλο το πρότυπό της βασίζεται στην αναζήτηση Google και σε ολόκληρο το οικοσύστημα της εφαρμογής. Read more...  
  • Anastasis
   Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η Apple Και η Supercell, προειδοποιήθηκαν για μια πιθανή υπόθεση ξεπλύματος χρήματος. Μέσω του Apple, χρησιμοποιώντας ψεύτικους λογαριασμούς και gaming profiles, οι επιτήδειοι carders χρέωναν κλεμμένες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για premium συνδρομές, και στην συνέχεια πουλούσαν τους λογαριασμούς στο Internet. Η δραστηριότητα βγήκε στο φως στα μέσα του Ιουνίου, όταν ερευνητές ασφαλείας της Kromtech Security βρήκαν κατά τύχη μια βάση δεδομένων MongoDB, χωρίς κωδικό, την οποία και ανέλυσαν.   “Αφού αρχίσαμε να αναλύουμε την βάση δεδομένων, δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ότι αυτή δεν ήταν μια συνηθισμένη βάση δεδομένων κάποιας τυπικής επιχείρησης.” είπε ένας ερευνητής της Kromtech. “Με μια πρώτη ματιά, η βάση φαίνεται να ανήκει σε κλέφτες πιστωτικών καρτών (γνωστούς και ως carders), και η βάση είναι σχετικά καινούρια, δηλαδή μόλις μερικών μηνών.” Ο ίδιος ερευνητής της Kromtech αναφέρει ότι οι carders χρησιμοποιούσαν ένα ειδικό tool, με το οποίο δημιουργούσαν καινούριους IOS λογαριασμούς με ψεύτικα στοιχεία, και στη συνέχεια πρόσθεταν τις κάρτες στους καινούριους λογαριασμούς.   Στην συνέχεια οι carders χρησιμοποιούσαν ένα δεύτερο tool, με το οποίο κατέβαζαν αυτόματα συγκεκριμένες εφαρμογές, δημιουργούσαν καινούριους λογαριασμούς, και αγοράζαν premium συνδρομές, τις οποίες αργότερα πούλαγαν online για αληθινά λεφτά. Οι ειδικοί λένε ότι οι carders για να χρεώνουν τις κλεμμένες κάρτες, είχαν ως στόχο κυρίως λογαριασμούς από παιχνίδια όπως το Clash of Clans, Clash Royale και το Marvel Contest of Champions. Επίσης μέσα από την έρευνα αναφέρεται ότι η εκτεθειμένη βάση δεδομένων είχε στο σύνολο στοιχεία από 150.833 κάρτες,  και οι κάρτες προέρχονται από 19 διαφορετικές τράπεζες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το περιεχόμενο της βάσης προήλθε από το dark web. Περισσότερα στοιχεία για την έρευνα μπορούν να βρεθούν στον σύνδεσμο.   Read more...  
×