Jump to content

Η πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες του forum είναι ελεύθερη πλέον, και χωρίς περιορισμούς.

 

Recommended Posts

gcoder

Πολλοί θέλουν να μάθουν hacking χωρίς να ξέρουν τα βασικά πράγματα πάνω στην ιδεολογία του συγκεκριμένου τομέα. Σε αυτό το θέμα θα πω δύο λόγια για την ιδεολογία του hacking, θα προσπαθήσω να είμαι όσο ποιο πολύ κατανοητός μπορώ να είμαι.

Αρχικά θα πρέπει να σας πω ότι το hacking δεν είναι το ίδιο με το hacktivism και το penetration testing. Αυτά είναι 3 διαφορετικά πράγματα. Μπορεί το hacking να περιέχει μέσα τα άλλα δύο αλλά το αντίθετό δεν γίνετε. Δεν θα επεκταθώ σε αυτό όμως.

Η βασική αρχή του hacking βασίζεται στην ελευθερία του λόγου και το μοίρασμα της γνώσεις ώστε να αναπτυχθεί ολόκληρος ο κόσμος. Η δημιουργία τον linux είχε αυτό το σκεπτικό. Ο παραπάνω είναι ο λόγος της υπάρξεις τους. Θα τονίσω ότι δεν είναι το ίδιο με τον κομουνισμό. Η βασική διαφορά τους είναι ότι ο κομουνισμός σε αναγκάζει να μοιραστής κάτι ενώ το hacking απλά στο επιτρέπει.

Θα δείτε πόλους χακερς να αναπτύσσουν πράγματα ανοικτού κώδικα, πολλές φορές χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερό κέρδος τα άτομα που το έφτιαξαν.

Επίσης το hacking είναι μια συνεχής αναζήτηση γνώσεων.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο hacking. Κάτι σαν κώδικας. Η αλήθεια είναι ότι όταν το πρώτο διάβασα μου φάνηκε αστείο και ίσως ήταν. Αλλά χρόνια αργότερα κατάλαβα ότι είναι πράγματα που κάνεις είτε το θες είτε όχι γιατί δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Αν τα αποφύγεις συνήθως υπάρχουν κακές συνέπειες για εσένα. 

 • Όλες οι πληροφορίες πρέπει να είναι ελεύθερες. Πόλοι παρεξηγούνται με αυτόν τον κανόνα. Ναι σημαίνει ότι πρέπει να είναι όλα ελευθέρα αλλά δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να είναι και τσάμπα ή ότι εσύ πρέπει να δώσεις πληροφορίες σε κάποιον επειδή στο ζητάει και υπάρχει αυτός ο κανόνας. Με απλά λόγια λέει ότι πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να μοιραζόμαστε πράγματα όταν το θέλουμε. Σε πολλά συστήματα δεν επιτρέπετε αυτό (βλέπε windows). Επίσης σημαίνει ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην μάθηση και στους υπολογιστές/internet και άλλες πηγές γνώσεις.
 • Λήψη εμπιστοσύνης στην εξουσία. Για να είναι κάτι πραγματικά ανοικτό τότε πρέπει να αναπτυχθεί και να συνεχίσει να αναπτύσσετε από όλους. Όχι μόνο μια επιχείρηση.
 • Δεν μετράνε τα χαρτιά. Κρίνεσαι από τις γνώσεις και τις ικανότητες σου και όχι από τα πτυχία σου. Κάτι που συμβαίνει σπάνια πλέον.
 • Δημιουργία. Μπορείς να φτιάξεις πράγματα που θα βοηθήσουν κόσμο με έναν υπολογιστή.
 • Οι υπολογιστές μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

 

 • Μου αρέσει 6
 • Ευχαριστώ 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
cassids

Το ξέρω ότι επικεντρώνομαι σε πεζά πράγματα σε αυτό το μια χαρά δομημένο και κατανοητό κείμενο απλά δώσε λίγη προσοχή στην ορθογραφία 😕 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Roufingston

Με όλο το σεβασμό σε σένα και στην γλώσσα μας χάνεις το δάσος. Είμαι κι εγώ ανορθόγραφος αλλά δεν είμαι βλάκας. Κάποιες φορές είναι μορφή μαθησιακής δυσκολίας, λέγεται δισορθογραφία.

Αλίμονο τοσές χιλιάδες χρόνια εξελίσσουμε μόνο τον τροχό και φτάνουμε να κρίνουμε έναν άνθρωπο από την ορθογραφία...

 • Μου αρέσει 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheLurk
2 ώρες πριν, Roufingston said:

Με όλο το σεβασμό σε σένα και στην γλώσσα μας χάνεις το δάσος. Είμαι κι εγώ ανορθόγραφος αλλά δεν είμαι βλάκας. Κάποιες φορές είναι μορφή μαθησιακής δυσκολίας, λέγεται δισορθογραφία.

Αλίμονο τοσές χιλιάδες χρόνια εξελίσσουμε μόνο τον τροχό και φτάνουμε να κρίνουμε έναν άνθρωπο από την ορθογραφία...

Δεν έκρινε κανείς κανέναν. Το να έχεις "δισορθογραφία" δεν είναι δικαιολογία όταν κάθεσε στον υπολογιστή και έχεις τόσα προγράμματα (ακόμα και το google) για να σου διορθώνουν τα λάθη. Στην πραγματικότητα κανείς δεν νοιάζεται για το αν είσαι ανορθόγραφος, απλά είναι καλό να μην κάνεις ορθογραφικά όταν γράφεις κάποιο δημόσιο guide για λόγους ευαναγνωσίας.

Δεν γράφεις μήνυμα στο φιλαράκι σου από την κυψέλη αλλά ένα ποστ σε ένα φόρουμ το οποίο θα δούνε χιλιάδες μέλη. Είναι καλό να έχεις το φιλότιμο να χαλάσεις 10 δευτερόλεπτα παραπάνω να το κάνεις και λίγο ευανάγνωστο.

Δεν μιλάω για τον gcoder αυτή την στιγμή. Ο οδηγός είναι παλιός και ο gcoder δεν έχει κάνει και πολλά λάθη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να το δείτε

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Η εγγραφές μας είναι εύκολες.!

Εγγραφή τώρα

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό σε αυτό το Forum; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Μηνύματα

  Thank you
  thank you
  Nice
  Thanks
  Thanks
×